27 Mayıs 2015 Çarşamba

Ahududu Ağaçları Türleri


Sarı Ahududu Fidanı ve Özellikleri
Sarı ahududu fidanı diğer kırmızı ahududu fidanı çeşitlerine göre daha yavaş gelişme göstermektedir.Ülkemizde bilinirliği daha yenidir.Meyvesi lezizi olan sarı ahudududun fidanları genelde maksmum 2 sene içerisinde meyve göstermeye başlamaktadır.
Yediveren Heritage Ahududu Fidanı ve Meyve Özellikleri
Ahududu fidanları böğürtlen fidanı çeşitlerinde olduğu gibi aynı sene içerisinden ürün verebilirler.Tüplü yediveren Heritage ahududu fidanını yılın her gününde gönül rahatlığı ile dikebilirsiniz.Yediveren heritage ahududu fidanlarını Türkiye’nin her bölgesinde dilerseniz saksı içerisinde dilerseniz bahçenizde yetiştirebilir, diktiğiniz sene içerisinde ürün alabilirsiniz.Aroması, verimi, tadı iyi olan yediveren ahududu fidanı heritage heritage diğer ahududu çeşitlerine göre geç olgunlaşmaktadır.Dona karşı direnci yüksektir.

Hollanda Boduru Ahududu Fidanı ve Hollanda Boduru Ahududu Meyvesi Özellikleri
Tüplü Hollanda Bodur Ahududu fidanını her mevsim ;ay gözetmeksizin dikebilirsiniz.Yediveren özellikleri sahip bir ahududu çeşidi olup verimi idealdir.Hobicilere mutlaka dikilmesini tavsiye ettiğimiz ahududu fidanı çeşitlerinden bir tanesidir.Türkiye’nin her bölgesine rahatlıkla dikebilirsiniz.100-200 rakım arasından Mayıs sonlarında olgunlaşmaya başlamaktadır.Meyvenin raf ömrü uzun olup Hollandan Boduru Ahududu yediveren  ahududu fidanı  olup tozlayıcı istememektedir.Meyvesi taze tüketime ve şoklamaya uygundur.

Tüplü Ruby Ahududu Fidanı ve Ruby Ahududu Meyve Özellikleri
Tüplü Ruby Ahududu fidanını 365 gün dikebilirsiniz zaten tüplü fidanı açık fidanlardan ayıran en büyük özellikte budur.Tüplü ahududu fidanının dikimi çok basittir yapmanız gereken aşağıdaki yazılarımızı dikkatli bir şekilde okumaktır.Ruby ahududu çeşidi verimi iyi olan bir ahududu diğer bir frambuaz olup Haziran sonlarına doğru ilk hasat yapılmaktadır.Diken yapısı az olup meyvenin aromasi iyidir.Yola dayanımı orta seviyedidir.

Tüplü Willamette Ahududu Fidanı ve Willamette Ahududu'nun Meyve Özellikleri
İster yazın ister kışın dikin Tüplü willamette ahududufidanlarını yılın 12 ay dikebilirsiniz. Willamette ahududunın verimi iyi olup hasat zaman Haziran ayı sonlarında olup fidanın meyve vermesi Ağustos ayına kadar devam etmektedir.Aroması ve raf ömrü orta seviyede olup willamette ahududu çeşidinin meyve veren dallarında ilerleyen süre içerisinde kuruma olacaktır.Ahududu fidanı kurumaya başladı şeklinde düşünmeyin ahududu fidanlarında genel bir özelliktir
Tüplü Ahududu(frambuaz) Fidanı Ne Demektir?
Tüplü ahududu(frambuaz) fidanı ,kökleri plastik torbada veya saksı içerisinde olan yılın 12 ayı dikilebilen ahududu fidanı demektir.
Tüplü Ahududu(frambuaz) Fidanları Ne Zaman Dikilmelidir?
Tüplü ahududu(frambuaz) fidanları yılın 12 ayı dikilebilmektedir.
Tüplü Ahududu(frambuaz) Fidanın Kullanılan Anaçlar Nedir?
Satışta olanahududu(frambuaz) fidanları çelikle veya dip sürgün yöntemiyle üretilmektedir. Ahududu fidanı üretiminde aşılama yöntemi kullanılmamaktadır.

Tüplü Ahududu(frambuaz) Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ahududu fidanı çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz. Tüplü fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız. Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidan çukurunu toprakla kapatınız ve hava almayacak şekilde sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder