Sarı Ahududu Fidanı
ve Özellikleri
Sarı ahududu fidanı diğer kırmızı ahududu fidanı çeşitlerine
göre daha yavaş gelişme göstermektedir.Ülkemizde bilinirliği daha
yenidir.Meyvesi lezizi olan sarı ahudududun fidanları genelde maksmum 2 sene
içerisinde meyve göstermeye başlamaktadır.
Yediveren Heritage
Ahududu Fidanı ve Meyve Özellikleri
Ahududu fidanları böğürtlen fidanı çeşitlerinde olduğu gibi
aynı sene içerisinden ürün verebilirler.Tüplü yediveren Heritage ahududu fidanını
yılın her gününde gönül rahatlığı ile dikebilirsiniz.Yediveren heritage ahududu
fidanlarını Türkiye’nin her bölgesinde dilerseniz saksı içerisinde dilerseniz
bahçenizde yetiştirebilir, diktiğiniz sene içerisinde ürün
alabilirsiniz.Aroması, verimi, tadı iyi olan yediveren
ahududu fidanı heritage heritage diğer ahududu çeşitlerine göre geç
olgunlaşmaktadır.Dona karşı direnci yüksektir.
Hollanda Boduru
Ahududu Fidanı ve Hollanda Boduru Ahududu Meyvesi Özellikleri
Tüplü Hollanda Bodur Ahududu fidanını her mevsim ;ay
gözetmeksizin dikebilirsiniz.Yediveren özellikleri sahip bir ahududu çeşidi
olup verimi idealdir.Hobicilere mutlaka dikilmesini tavsiye ettiğimiz ahududu
fidanı çeşitlerinden bir tanesidir.Türkiye’nin her bölgesine rahatlıkla
dikebilirsiniz.100-200 rakım arasından Mayıs sonlarında olgunlaşmaya başlamaktadır.Meyvenin
raf ömrü uzun olup Hollandan Boduru Ahududu yediveren ahududu fidanı olup tozlayıcı istememektedir.Meyvesi taze
tüketime ve şoklamaya uygundur.
Tüplü Ruby Ahududu
Fidanı ve Ruby Ahududu Meyve Özellikleri
Tüplü Ruby Ahududu fidanını 365 gün dikebilirsiniz zaten
tüplü fidanı açık fidanlardan ayıran en büyük özellikte budur.Tüplü ahududu
fidanının dikimi çok basittir yapmanız gereken aşağıdaki yazılarımızı dikkatli
bir şekilde okumaktır.Ruby ahududu çeşidi verimi iyi olan bir ahududu diğer bir
frambuaz olup Haziran sonlarına doğru ilk hasat yapılmaktadır.Diken yapısı az
olup meyvenin aromasi iyidir.Yola dayanımı orta seviyedidir.
Tüplü Willamette
Ahududu Fidanı ve Willamette Ahududu'nun Meyve Özellikleri
İster yazın ister kışın dikin Tüplü willamette
ahududufidanlarını yılın 12 ay dikebilirsiniz. Willamette ahududunın verimi iyi
olup hasat zaman Haziran ayı sonlarında olup fidanın meyve vermesi Ağustos
ayına kadar devam etmektedir.Aroması ve raf ömrü orta seviyede olup willamette
ahududu çeşidinin meyve veren dallarında ilerleyen süre içerisinde kuruma
olacaktır.Ahududu fidanı kurumaya başladı şeklinde düşünmeyin ahududu
fidanlarında genel bir özelliktir
Tüplü
Ahududu(frambuaz) Fidanı Ne Demektir? Tüplü ahududu(frambuaz) fidanı ,kökleri plastik torbada veya saksı içerisinde olan yılın 12 ayı dikilebilen ahududu fidanı demektir.
Tüplü Ahududu(frambuaz) Fidanları Ne Zaman Dikilmelidir?
Tüplü ahududu(frambuaz) fidanları yılın 12 ayı dikilebilmektedir.
Tüplü Ahududu(frambuaz) Fidanın Kullanılan Anaçlar Nedir?
Satışta olanahududu(frambuaz) fidanları çelikle veya dip sürgün yöntemiyle üretilmektedir. Ahududu fidanı üretiminde aşılama yöntemi kullanılmamaktadır.
Tüplü Ahududu(frambuaz) Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ahududu fidanı çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz. Tüplü fidanının saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız. Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidan çukurunu toprakla kapatınız ve hava almayacak şekilde sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder